Commercieel gebruik

Ontdek professionele stockfoto’s, noteer de bestandsnamen (beginnend met TG…) en bestel de bestanden voor jou creatieve projecten. Je hebt keuze uit een persoonlijke, standaard en een uitgebreide licentie. Na ontvangst van je order verstuur ik de hoge resolutie bestanden digitaal. Voor bedrijven en organisaties is de betaling achteraf op factuur.

Redactioneel en commercieel gebruik

Bij elke foto in de beeldbank staat vermeld of deze redactioneel en/of commercieel gebruikt mag worden. Je kan het zien aan de laatste letter van de bestandsnaam: R voor redactioneel en C voor commercieel.

Redactioneel (R)

Een foto die wordt gebruikt voor nieuws en informatieve doeleinden. Gefotografeerde personen in de openbare ruimte op de foto hoeven hiervoor geen toestemming te hebben gegeven. Zorg er wel voor dat je de mensen op de foto niet in een negatieve of verkeerde context plaatst.

Commercieel (C)

Bij het gebruik van foto’s voor promotionele artikelen, advertorials, commerciële producties, product verpakkingen, reclame, merchandise en sociale mediacampagnes kan schriftelijke toestemming noodzakelijk zijn voor bijvoorbeeld herkenbare personen, gebouwen, kunstwerken en beeldmerken. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Deze toestemming is vastgelegd in een ‘model release’ of ‘property release’. Foto’s voor commercieel gebruik, mogen ook redactioneel gebruikt worden.

Alle foto’s die zowel redactioneel als commercieel gebruikt mogen worden